Krakowska Wyższa Szkoła Promocji Zdrowia w ramach realizacji projektu naukowego dofinansowanego ze środków norweskich, dotyczącego utworzenia nowego kierunku studiów II stopnia „Ekologiczna żywność i dietetyka” zorganizowała panel dyskusyjny dotyczący oczekiwań potencjalnych Pracodawców od przyszłych pracowników – absolwentów KWSPZ kierunku Ekologiczna żywność i dietetyka. Współpraca między obszarami edukacji a zapotrzebowaniem na rynku pracy to temat, który cieszy się ogromnym zainteresowaniem.
Spotkanie miało miejsce w dniu 24.02.2016 roku w siedzibie Uczelni w Krakowie przy ul. Krowoderskiej 73. Do udziału w spotkaniu zaproszeni zostali również studenci KWSPZ kierunku Dietetyki.
Na zaproszenie przybyli między innymi: Członkowie Stowarzyszenia Małych i Średnich Przedsiębiorstw „Krak-Business” (Stowarzyszenie zrzesza 60 firm z województwa małopolskiego), przedstawiciele branży gastronomicznej: DIETETYK24, firmy cateringowe Gastro-Tour i GAB-MAR, przedstawiciele branży hotelowej tj. Hotel na Rabą, Ośrodek Rehabilitacyjno-Wypoczynkowy POLANIKA, przedstawiciele Szpitala Specjalistycznego im. J. Dietla, szpitala wojskowego w Krakowie, przedstawiciele Polskiego Klubu Ekologicznego, przedstawiciele Sanepidu i wielu innych
W trakcie spotkania firmy miały okazję zaprezentować swoją działalność a przede wszystkim to co było najbardziej istotne dla studentów a przyszłych absolwentów oferty pracy.
Współpraca między obszarami edukacji i rynku pracy to temat cieszący się dużym zainteresowaniem.
Ponadto w ramach spotkania odbył się także panel dyskusyjny nt. wymagań pracodawców wobec kandydatów do pracy i działań uczelni w zakresie przygotowania studentów do wejścia na rynek pracy.
W trakcie panelu poruszone były kwestie realnych szans na znalezienie zatrudnienia w instytucjach, w których pracują prelegenci.
Spotkanie cieszyło się ogromnym zainteresowaniem zarówno ze strony pracodawców jak i studentów.